Aşkın oluşum evrelerinin bazı günleri sevenler için oldukça önem taşır. Örneğin tanışılan tarih, sevgili olunan tarih, birlikte olmaya başladıkları tarih, evlilik teklifi edilen tarih, evlenilen tarih vesaire… Liste böyle uzayıp gider. Bazen de bu kalıpların dışında ilişkileri için önem taşıyan tarihler de vardır. Bu ve bunun gibi önemli günlerde sevgililer birbirlerinin yıl dönümlerini kutlarlar ve birbirlerine yıl dönümü hediyeleri alırlar. Aşklarını da bu tarz sürprizlerle tazelemiş olurlar. Tatlimeyve ailesi olarak bu önemli ve özel günlerinizde sizlere yardımcı olabilecek birkaç öneriyi paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Elbette ki size vereceğimiz öneriler bulunduğunuz mekana, zamana ya da koşullarınıza göre değişiklikler gösterecektir. Sevgiliniz ile tanışma yıldönümü, nişan yıldönümü, evlilik yıldönümü gibi günler kutlanan belli başlı yıldönümlerindendir. Şartlar ne olursa olsun en azından bir çiçek ya da bir yemek ile kutlanması gereken ilişkinizin özel günlerindendir. Haydi hep beraber yıldönümünde ne yapılır bir göz atalım…
Sizler için yıldönümünde ne yapılır diye ayrıntılı bir araştırma yaptık. Özellikle tanışma yıldönümünde ne yapılır sorusu herkesin en merak ettiği sorulardan bir tanesi. Sizler için aşağıda anlattığımız maddeler her zaman her yıl dönümü için uygun olmaya da bilir. Bizler sadece genel olarak araştırmalarımızın sonucunda birkaç fikir vermek adına en çok yapılan şeyleri derledik. Unutmayın ki her zaman önemli olan şey aşkınız… Aşkınızı canlı tutmak ve bunu her zaman birbirinize hissettirmek hem davranışlarınız ile hem de sözleriniz ve yaptıklarınız ile daha da güçlenecektir.

 1- O günü özel gününüz ilan edin;

Yıldönümü günlerinizde başka işlerle çok fazla uğraşmamalısınız. Sonuçta o gün sizin ilişkiniz için önemli bir gün… Gerçekten birbirinize vakit ayırarak güzel bir gün geçirmek, üzerinden yılların geçtiği gününüzü tekrar tazelemek için o güne yakışır özellikte planlar yapmalısınız. Acil bir işiniz yoksa o gün planlarınızı biraz ertelemeniz daha iyi olacaktır. Çünkü başka işlerle de uğraşıyor olmanın telaşı o günkü duygularınızı net olarak ortaya koymanıza engel olabilir. Böyle bir plan yapıyorsanız öncesinden hazırlık yapmak da oldukça önemlidir. Örneğin güne, sevgilinize güzel bir günaydın mesajı atarak başlayabilirsiniz. Ya da eşinize güzel b ir kahvaltı hazırlayarak o güne de güzel başlamasını sağlayabilirsiniz. Bu ve bunun gibi ince detaylar küçük görünen ama büyük anlamlar ifade eden nüanslardır. Hele ki yıl dönümü gibi özel ve senede bir kez kutlayabildiğiniz günlere fazlasıyla anlam ve değer katarlar. Anlayacağınız, bu özel gününüzün tümünü birbirine ayıracağınız için buna sabahtan da başlamak fena fikir olmaz.

yıl dönümü

2-Güzelce giyinin;

Dış görünüşünüzün de iç güzellik gibi önemli bir rol oynadığını söylemek gerekir. Yapılacaklar listenizin en başında da o gün gerekli bakımları yapmak vardır. Bize kalırsa, romantik bir hava yaratmak istiyorsanız yıldönümünü kutladığınız gün üzerinizde ne varsa aynı şeyleri giyebilirsiniz. Bu o anı tekrar yaşamanızı sağlayacaktır. O kıyafetler artık sizde değillerse benzerlerini aramaya başlayabilirsiniz… Bazen anılarımızı gözler önünde canlandırmak oldukça güzel bir duygusal şok etkisi yaratabilir. Sizleri belki de seneler öncesine götürebilir. Ya da sevgilinizin üstünüzde görmeyi en çok beğendiği kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Saçlarınızı onun sevdiği gibi şekillendirebilirsiniz. Makyajınızı onun sevdiği tonlarda ve tarzda yapabilirsiniz. Sevgilinizin sevdiği kokudan sıkabilirsiniz. Yıldönümü kıyafetleri için bir diğer seçenek ise sevgilinizin size aldığı kıyafetlerin arasından tercih ederek giyinebilirsiniz. Her ne olursa olsun o günkü kıyafetinizin, saçınızın, makyajınızın o güne özel olduğunu sevgilinize hissettirmeniz onun için de sizin için de çok güzel olacaktır.

Akşam Yemeği

3-Baş başa akşam yemeği;

Kulağa çok klişe gelse de uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre iki kişinin baş başa en verimli sohbetlerinin akşam yemekleri sırasında gerçekleştiği söyleniyor. Güzel ve şık bir restoranda ya da evde özenle hazırlanmış bir yemek sofrasında masa sohbetinizi ve yıl dönümünüzü kutladığınızı hayal edin… Eminiz ki kulağa hoş gelmiştir. Hazırlıklar başlasın! Eğer ki yemeği baş başa evde yiyecekseniz masanın üzerini gül yaprakları ile donatabilirsiniz! Beraber çekildiğiniz fotoğraflarınızı çıkarttırıp masanın belirli yerlerine dağıtabilirsiniz. Özenli bir şekilde masa da hazırladınız mı tamamdır. Sevgilinizin ya da eşinizin ve sizin en sevdiğiniz yemeklerden oluşan bir menü belirleyip yemekleri yapmaya başlayabilirsiniz. İçine sevgi katmayı da unutmayın. 😊 Eğer yemeği dışarıda yiyecekseniz en sevdiğiniz restorandan ikiniz için yer ayırtabilirsiniz. Daha öncesinde restoran çalışanlarından rica edip en sevdiğiniz şarkıyı çalmalarını rica edebilir, akşam yemeğinize romantizm katabilirsiniz. Emin olun her iki seçenekte de bu akşam yemeği size çok iyi gelecek…

4-Birbirinizi şımartın;

Yine yapılan araştırmalara göre; insanların sevdiği kişilerden aldığı her övgü, kişilerin arasındaki bağı güçlendirdiği söyleniyor. Sakın ama sakın edebiyatın gücünü hafife almayın… Sevdiğiniz insan ile buluşmadan önce güzel sözler araştırmaları yapabilirsiniz. Özellikle kadınlar aşkları nakkaş gibi işlendikçe mutlu olurlar. Sizin de malzemeniz edebiyattan güzel bir aşk şiiri olabilir tabii ki… Bu arada yanlış anlaşılmasın, yalnızca kadınlar için geçerli bir durum değil tabii ki. Erkekler de sevdikleri kadınlardan aldığı övgüler ve duydukları romantik sözler ile oldukça mutlu oluyorlar. İkinizin şarkısı olarak nitelendirdiğiniz şarkılardan en sevdiğiniz sözleri gün içerisinde ara ara ona mesaj ile yollayabilirsiniz. Biliyorsunuz ki teknoloji çok ilerledi, her şeyi elimizin altındaki telefonlardan yapabilmemiz mümkün. Sevgiliniz ile fotoğraflarınızı uygun programlar ile birleştirip video haline getirebilir, arkasına en sevdiğiniz şarkıyı koyabilir ve fotoğraflarınızın altına güzel sözler yazıp bunu onunla paylaşabilirsiniz. Bu durumda gelişen teknolojiye teşekkürlerimizi iletiyoruz… 😊 Her ne şekilde olursa olsun sevgilinizin gözünde onun için harcadığınız zaman, verdiğiniz emek çok önemli olacaktır.

Sizler için sevgiliye ya da eşe atılan en güzel yıldönümü mesajlarını da araştırdık! İşte birkaç örnek…

  • Sen o kadar farklı geldin ki bana aynı sadece geceyi görebilen birinin aniden uyandığında geceyi görebilmesi gibi.
  • Hala birbirine hayran hayran bakan çocuklar gibiyiz. Umarım torunlarımız olduğunda da hala hayran gözlü çocuklar oluruz. Seni seviyorum, yıl dönümümüz kutlu olsun.
  • Yaşlanıp her şeye hayıflanan aksi bir ihtiyar olup camdan torun yolu gözleyeceksem, karşımda çayını yudumlayıp dinlermiş gibi yapan da sen olmalısın. O günleri birlikte görmek umuduyla nice yıllara aşkım…
  • Tam 12 aydır, 365 gündür ve 52 haftadır sana sarıldığımda hissettiğim güven duygusunu çok seviyorum. Kimseler görmeden dudağımın üzerine kondurduğun buseyi, gülerken yanağında beliren gamzeleri… Ve sendeki her şeyi… Hayatımdan tüm bunların hiç eksik olmamasını diliyorum. İyi ki varsın…

5-Yıldönümünde sevgiliye ne alınır?

Sözlerinizle ve davranışlarınızla ifade ettiğiniz sevginizi, güzel hediyelerle taçlandırmayı unutmayın! Tıpkı aşkınız gibi farklı ve güzel hediyeler için doğru adrestesiniz. Romantik akşam yemeğinizin ardından tatlı, yenilebilir çiçek aranjmanları ile sevgilinizi mutlu etmek istemez misiniz? Bunun için sitemize (tatlimeyve) göz atabilirsiniz. Ayrıca daha heyecanlı aşıklarımız için, yıl dönümü hediyeleri sekmemizden diğer hediye çeşitlerimizi inceleyebilir, sevgilinizin, nişanlınızın ya da eşinizin iş yerine ya da evine bir yenilebilir kek buketi gönderebilirsiniz. Ee, ne de olsa tatlı sohbetler tatlı ile başlar… Tatlimeyve.com’da birbirinden güzel yenilebilir çiçek buketleri, kek çiçekleri kurabiye sepetleri bulabilirsiniz. 2019’un en trend hediyeleri yenilebilir çiçekler olduğuna göre hemen incelemeye başlayabilirsiniz!
Sizler için yıldönümünde ne yapılır ve tanışma yıldönümünde ne yapılır gibi soruların cevaplarını derledik. 2019’un en gözde hediyelerinden olan yenilebilir çiçek ve kek buketleri arasından tercihinizi yaparak sevgilinize hem lezzetli hem de romantik bir gün yaşatabilirsiniz. Yenilebilir çiçek sepeti modellerimizin hepsine not yazabilir ve hayatının sonuna kadar saklayabileceği bir anı olarak kalmasını sağlayabilirsiniz. Bütün bunlara ek olarak önerebileceğimiz bir tane daha aktivite var. Mesela eğer imkanınız varsa sevgilinizle ilk tanıştığınız yere gidebilir ve orada vakit geçirebilirsiniz. O ilk ana dönüp hatıralarınızı yad etmek ve bir çift olarak ne kadar yol kat ettiğinizi ve birbirinizi ilk gördüğünüzde hissettiğiniz şeyleri anımsamak ikinize de çok iyi gelecektir. Yapacağınız bu aktivite birbirinize tekrar aşık olmanızı ve aranızdaki sevgi bağını daha da artırmanızı sağlayabilir.
Ya da evinizde veya o günlük kiralayacağınız bir evde parti verebilirsiniz. En yakın arkadaşlarınızı çağırabilir ve geçmişten söz ederek anılarınızı canlandırabilirsiniz. Hem arkadaşlarınız ile eğlenip hem de seneler geçmesine rağmen hala ne kadar mutlu ve uyumlu bir çift olduğunuzu bir kez daha anlamış olursunuz. Bir diğer seçenek ise günübirlik bir tatile çıkmak olabilir. Daha önce gitmediğiniz ve gitmek istediğiniz bir yere gidip gezebilirsiniz. Beraber gittiğiniz şehirlere bir yenisini daha ekleyebilirsiniz. Ya da daha önceden de gittiğiniz ve orada olmaktan keyif aldığınız bir yeri de seçip huzurlu bir kaçamak yapabilirsiniz. Eğer bir yolculuğa çıkmak için vaktiniz ya da durumunuz yoksa şehirde güzel butik bir otel seçip o günü yine birbirinize ayırıp huzurlu vakit geçirebilirsiniz.
Evlilik yıldönümü kutlamalarında da işler birazcık değişiyor. Sonuçta evlilik insanın hayatını tamamen değiştiren bir adım. Karar verirken fazlasıyla ince düşünülmesi gereken, zor kararlardan birisidir. Fakat zorlukların yanı sıra iki insanın birbirlerinin hayatına tamamen girip bir aile olmasının güzelliği de bir başka oluyor… Aile olmanın ilk adımını attığınız evlilik tarihiniz de, senede bir kere kutlayacağınız özel günlerinizin en önemlisi oluyor. Bu özel günü de farklı ve romantik bir gün olarak geçirmek de o gün yapacağınız aktivitelere göre şekilleniyor. Eğer evlilik yıldönümünüzü güzel bir organizasyon gibi kutlamak istiyorsanız iyi bir plan yapmanızı tavsiye ederiz. Sonuçta evlilik yıldönümleri unutulmaz ve üstünde düşünülmesi gereken günlerdir. Güzel bir otelde rezervasyon yaptırıp romantik bir akşam yemeği yiyebilir, otelde konaklayıp birbiriniz ile vakit geçirebilirsiniz. Artık demode olan yıldönümü pastalarını geride bırakın! Tatlimeyve.com’da birbirinden güzel yenilebilir çiçek buketleri var. Ayrıca sadece bununla sınırlı kalmıyor. Kek ve meyve aranjmanları, kurabiye sepetleri ve yıldönümlerine özel hediyelerin de hepsini burada bulabilirsiniz. Akşam yemeğinden sonra masaya sürpriz olarak getireceğiniz bu lezzetli çiçekler ile eşinize lezzetli bir jest yapabilirsiniz. Hemen sitemiz üzerinden inceleme yapabilir, size uygun kriterleri seçip evlilik yıldönümünüze özel hediyelere bakabilirsiniz.
Aşk zaman geçtikçe yaşlanan ama taze kalabilen bir bağlılıktır. Onu devam ettirebilmek de mutlak bir çaba gerektirir… Sevdiğiniz insana onu sevdiğinizi söylemekten çekinmeyin ve özel günlerinizi asla ama asla unutmayın. Unutmayın! Özel günlere boşuna “özel gün” denilmiyor. Bu gibi yıldönümlerinizi en özel şekilde geçirmeniz iliişkiniz açısından çok önemlidir. Bu özel günleri unutmamak için telefonunuzun anımsatıcılarından ya da takvim ve ajandalardan yararlanabilirsiniz. Tatilmeyve ailesi olarak nice nice mutlu yıl dönümlerinizin olmasını dileriz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here