ÖZEL PASTA ÇEŞİTLERİ

0
72

Artık özel günlerdeki sunumlar büyük bir hal aldı. Hele ki sosyal medyanın güçlenmesi ile paylaşım odaklı kutlamalar baya popüler oldu. Özel günler ve sevdiklerimizi mutlu etmek için bazen olağandan farklı şeyler denemeyi istiyoruz. Bunlardan birisi de “pastalar” tabi ki.

Doğum günü pastalarından başlayalım

Doğum günlerinde eskiden sadece, meyveli pastalar kullanılır pek fazla süslü olmazdı. Sonra pastaların üzerine fotoğraf konulan sunumları inceledik. Peki şimdiki doğum günü pastalarında trend olan ne? Tabi ki emoji tarzında gülen ifadelerin yer aldığı şebek doğum günü pastaları ve yazılar olan sanat eseri tarzındaki doğum günü pastaları fazlaca popüler.

Her dönemde farklı stillerin yarıştığı pastacılık sektöründe de son zamanların emojili, komik içerikli pasta ve kekleri (özellikle muffinler ve cupcakeler) son zamanların çok fazla tercih edilen ürünlerinden. Bu alandaki e ticaret sitelerinin de taleplerinin bu alanda olduğunu görmekteyiz zaten. Eğer siz de sevdiğiniz arkadaşınızın veya sevgilinizin doğum gününe bir pasta arıyorsanız bir yazı ve emojili pastaları deneyebilirsiniz.

Sıradaki ise özel anların pastaları

Özel anlarda pastalar doğum günü pastalarından daha zahmetli olabiliyor. Örnek olarak ele alırsak “özür” amaçlı pastalar veya kekler. Artık özür dileme aşamasına gelince bir hediye ile gitmek sanki gerekli bir kural gibidir. Böyle bir buluşma için de şirinlik olsun istenirse buna en güzeli tabi ki de kek veya pasta olacaktır. Birçok araştırma böyle bir özrün karşı kişide uyandırdığı mutluluğun oldukça fazla olduğunu bilimsel olarak da çikolata ve tatlının mutlulukla bağlantılı olduğunu ortaya koymuştur.  Küçük bir cupcake ve üstünde üzgün surat olsun ve karşınızdaki kişinin kapısına bununla gidin ve açınca böyle bir sürprizle karşılaşsın sizce nasıl olur?

Yıl dönümleri, nişan, söz, yeni iş tebrikleri gibi özel anlarda da bu konuşan pasta ve kekleri kullanabilirsiniz. Sadece imaj olarak değil şekil olarak da artık pastacılık bir sanat şeklini aldı ve anlam yüklü veya farklı tasarımlarla gerçekten yemeye kıyılamayacak derecede güzel pasta eserler oluşturulmaktadır.

Evlilik gibi özel günlerde bu pastacılık sanatı da adeta yarış haline geldi ve sıradan pastalar raflara kaldırıldı. Artık bu öyle bir hal aldı ki çok önemli günler için bir ünik bir tasarımın yapıldığını görüyoruz.

Nasıl moda yaratıcı fikirler yarışıyorsa pastacılıkta adeta Rönesansını yaşıyor ve mükemmel ürünler ortaya konuluyor. Eğer gerçekten hedefiniz güzel bir eğlence ve unutulmaz anlar ise böyle bir masraftan kaçınmayın. Sonuçta anıları yaşatan güzelliklerdir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here