özür dilerim hediyesi

Kırgınlıklar ve kızgınlıklar insan tabiatının her daim var olan unsurlarındandır. İstesek de istemesek de nasıl mutluluk, kızgınlık, nefret, öfke, aşk, sevinç ve birçok duygumuz biz yaşadıkça bizimle yaşayan, yer yer yükselip yer yer alçalan duygularımızdandır.

Bazı zamanlarda sevdiklerimizi kırabiliyor, onların bize olan sevgilerinde tahribat yaratabiliyoruz. Ancak erdemli davranışların başında gelen “Özür Dileme” yaptığımız hataların telafisini mümkün kılabiliyor.

Yüz yüze gelinemeyen bazı durumlarda özür dileme mesajları gerçekten de barışmak ve kırgınlığı ortadan kaldırmak için güzel fırsatlar verebiliyor. Tatlımeyve olarak “Nasıl Özür Dileme Mesajı Yazılır” için rehberlik edip, bu buz dağlarını eritmenin yollarını paylaşacağız. Gelin bunlara bir göz atalım.

  • Özgün Olun

İnternette birçok hazır özür dileme mesajları bulabilirsiniz. Ancak hiçbir hazır mesaj sizi kendi düşüncelerinizle yazacağınız kelimelerden daha iyi anlatamaz.

  • Orta Duyguyu Bulun

Bazen aşırıya kaçan dramalar (ölürüm, kahrolayım v.b)  veya lakayt sözler ( eşşeklik ettim v.b ) mesajın amacına ulaşmasını sağlamayıp tam tersi bir etki de yapabilmektedir. Duygular bazen açıklanırken gerçekte olduğu gibi söylenmelidir.

“Yaptığımın hata olduğunu anladığım günden beri hiç huzurlu değilim. Seni kırdığım için gerçekten pişmanım”

Böyle süsten uzak bir özür dileme mesajı başlangıç için oldukça idealdir. Süsten dramadan ve lakayttan oldukça uzak olması bu sebepten önemlidir.

  • Doğru zamanlama

Aslında kavga etmesek en güzeli ama olabiliyor ve tartışıyoruz. Hiçbir özür büyük tartışmaların ardından hemencecik söylenmemelidir. Evet hatanızı hemen anlamış olabilirsiniz ama karşıdakinin soğuma evresini beklemelisiniz. Çünkü psikolojik olarak tramvatik vakalardan sonra (tartışma, yanlış anlama v.b) özür mesajı atacağınız kişinin bu durumu sindirmesi için zaman verin. Aksi taktirde engel bloklarına takılır veya özür mesajınız direk silinebilir. Bir gün en güzel idealdir.

  • Anılardan Yardım Alın

Artık gelişen teknoloji ile mesajlarımıza fotoğraf, video, gif gibi anılarımızı eklemek oldukça kolay. Hatta mesajınızı, oluşturabileceğiniz bir slayt ile de yollayabilirsiniz. Özür dileme mesajı ille de yazı bloklarından olacak diye bir kural yok. Hislere dokunmak için her yol mubahtır.

  • Özür Mesajınızı Hediye ile Yollayabilirsiniz

Artık kapıya kadar gönderen kuryeler ile bir demek çiçeği ve içindeki notu teslim edecek birçok hediye sitesi var. Tatlımeyve olarak bizim de bu kategorimize göz atmanızı tavsiye ederiz. Yenebilir çiçeklerle kişiyi mutluluk hormonlarına kavuşturun. Notu okurken daha fazla etkisi olacaktır emin olun. İnsanlar için çikolata bu etkiyi en iyi veren gıdadır.

  • Tek Satır

Özür mesajınızı whatsapp, Messenger ya da diğer anlık mesajlaşma uygulamalarından yolluyorsanız. Her cümle için ayrı ayrı satırlar yapmayın.Tek satır halinde yollayın. Bu kişinin mesaja daha fazla odaklanmasını sağlayacaktır.

  • İçtenlik ve Gerçeklik

Özür mesajınızı gerçekten de sizin o kişi olduğunuzu gösteren kelimelerle yazın. O anlık bir başka maske takmışsınız gibi imada bulunan kelimelerden uzak durun. Ve yapığınız hata sizin ise bunu kabul edin. Hatasız kul olmaz diye koskoca bir maziye sahip atasözümüz bile var.

Yazımızın sonuna gelirken gerçek sevgi her zaman kazanır arkadaşlar. Yapılan hataların bazen dönüşü olmayabilir ancak affedilebilecek her durum affedilmek için sebep arar. Bu sebepten yaptığınız neyse ondan ders alın ve güzel günlerin tadını çıkartın. Umarız özür dileme mesajı nasıl olur adlı makalemiz faydalı olmuştur.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here