Yıl başında arkadaşlarınızla evde yapabileceğiniz etkinliklere gelin beraber göz atalım. Yıl başında bazen dışarda olmaktansa evde daha fazla eğlence var diyenlerdenseniz ve fahiş eğlence masraflarından kaçınıyorsanız bu yazı tam sizlik.

Tabu: Klasik gelecek ancak tabu gelişen oyun çeşidi ve kutusu ile oldukça eğlenceli bir hal aldı. Eğer ki 4 kişiden daha kalabalık bir grup iseniz denemenizi tavsiye edebiliriz.

Jenga: Klasik olarak jenga oynayanlar bilir ki üst üste konulan taşlar devirmeden çekmek güzel olacaktır. Ancak jengayı yıl başına özel olarak oynamaya ne dersiniz. Mesela taşların üzerilerine numaralar yazın her taşta olmasın belli taşlarda olsun mesela. Sonra o numaraların cezaları olsun ve cezalarını da bir deftere not edin. Jenganın kuralıdır dokunulan taş alınmak zorunda. O zaman kişi dokunduğu taşı çekecek ve cezasını yerine getirecek. Mesela ne gibi cezalar yazılabilir; bir sonraki turda tek ayak üstünde taş çekmesi, tek gözle oynaması, twerk yaparak ya da siz arkadaşlarınızla samimiyetinize göre cezalar uygulayabilirsiniz. Eminiz ki bu tarz daha fazla eğlenceli olacak.

Karaoke Mikrofonu: Son yıllarda birçok sosyal medya fenomenin de kullandığı karaoke mikrofonu da oldukça eğlenceli. Bu mikrofonun içine sevdiğiniz şarkıların karaoke versiyonlarını yükleyebiliyorsunuz ve siz de istediğiniz gibi seslendirebiliyorsunuz.

Uno: belli sembol ve rakamların yer aldığı bir kart oyunudur ama kalabalıkken oldukça eğlenceli oluyor. Genelde puan ile oynanan bir oyundur ve gerekli puanları toplayanlar oyunu kazanır. Ancak yine bu oyunun içine ceza veya ödül koyarak oldukça eğlenceli bir yıl başı gecesi geçirebilirsiniz. Bazı kurallarda 0 ve 5 rakamları masaya konduğunda tüm eller o karta yumulur en üstte kalan ise ceza olarak daha fazla kart çeker.

Güzel bir masa: enfes lezzetli yemekler ve tatlılar, mezeler ve içecekler ile geçirebileceğiniz eğlenceli bir sohbet masası da oldukça güzel olacaktır. Evinizi o güne özel olarak süslemeniz bile ev içerisindeki ambiyansı değiştirecektir.

Konsept: eviniz büyük ve bir yıl başı partisi veriyorsunuz. Hiç konsept yaratmayı düşündünüz mü? mesela köstüm! Batı ülkelerinde daha çok yapılan bu aktivite için ülkemizde de bazı atılımlar yapanlar var. Sosyal medyada bu tür paylaşımları görebilirsiniz.

Ev Oyunu: Peki güzel bir parti veriyorsunuz ve ev baya kalabalık. Toplam on kişi diyelim. Gizli bir oyun oynanacak.Kura ile katil, masum ve polis belirlenecek. Katilden bir, polisten bir kişi olacak şekilde kura kağıtları hazırlanacak. Geriye kalan tüm seçenekler masum olacak şekilde yazılacak. Kavanozdan herkes sırası ile kağıdını açacak ama kimseye göstermeyecek. Sadece polis olan kişi polis olduğunu baştan söyleyecek. Sonra katilin görevi başlıyor  katil hemen başlamaya da bilir isterse bir saat sonra başlar o ona kalmış bir durum. Katilin görevi ev partisinde belirlediği kurbanın kulağını çekecek bu demek oluyor ki o kişiyi öldürdü. Kulağı çekilen kişi hemen yere uzanıp ölü taklidi yapacak. Ve ölüyü gören kişi katil var diye bağıracak ve polis zanlıyı bulmaya çalışacak.

Bu oyun için ev partisi havası olmalı ve ortam hafif loş olmalı. Katilin görünmeden birisini öldürebilmesi için uygun ortamlar olmalı aksi taktirde masumlar katili direkt olarak polise söyleyebilir ve polisin işi oldukça kolaydır. Polis herkesi sıra sıra sorguya çekecektir. Eğer ki çelişkili cevap verenlerden birisi katilse herkesi toplayıp kendi tahminini söyleyecektir.  böylece katil yakalanır ve oyun biter. Bunu yine eğlenceli versiyonlara da çevirebilirsiniz.

Yukarıdakiler sadece bizim sizlere sunduğumuz belli başlı etkinlikler. Bazen arkadaşlarla evde geçirilen bir zaman dışarıdan daha da güzel olabiliyor. O sebepten bunlardan birkaçını aynı gece yapabilirsiniz. Sadece güzelce organize olmak işin önemli bir kısmı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here