1-Bisküvili Truffle Tarifi

*Yarım su bardağı margarin

*Yarım su bardağı pudra şekeri

* Yarım su bardağı süt

*Yarım su bardağı eritilmiş çikolata

*1,5-2 su bardağı toz hala getirilmiş bebek bisküvisi veya normal bisküvi

Toz halde bisküvilerimizin üzerine eritilmiş hafif ılık margarini ve pudra şekerini boşaltın, hafif karıştırın ve özümlesin. Daha sonra ılık sütü karışıma ekleyin. Kıvamı tam oturmazsa bisküvi tozundan eklemeye devam edin. Eğer karışım çok cıvık olmamış veya kaskatı kesilmişmişse hazırdır. Daha sonra bir tepsiye karışımdan koparıp hazırladığınız topları yerleştirin. Toplara çubuk ile sap ekleyin ve biraz bekleyin tam otursun. Daha sonra eritilmiş çikolataya batırarak dışını kaplayın. Hemen ardından da pasta süslerinden istediğinizi serpebilirsiniz. İsterseniz antep fıstığına isterseniz cevize bulayın.

 

2-Hurmalı Truffle Tarifi

*4 büyük hurma

*4 adet kuru incir

*yarım çay bardağı badem / kaju / ceviz ya da hepsi karışık

* Yarım paket kakao

* Yarım çay bardağı kadar eritilmiş çikolata

Tüm kuru yemişleri rondodan geçirin ve kıvamlı bir hamur olasıya kadar kakao ile yoğurun. Oluşan karışımdan parçalar kopartarak toplar oluşturun ve çikolataya batırıp üstünü istediğiniz ürünle süsleyin.

İsterseniz yapacağınız topları daha sonra pasta kalıplarından geçirerek güzel şekiller verebilirsiniz. Yıldız veya çiçek gibi. Böylece misafirlerinize de güzel sunumlar hazırlayabilirsiniz.

daha farklı sunumlar yapmak için beyaz çikolataya batırıp, üstüne de krema torbasından ince çizgiler sıkarak şekiller verebilirsiniz. Ya da çubukları yapmış olduğunuz kek platformuna batırarak yenilebilir çiçek yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here