Kültürlerin en büyük önem arz ettiği ve kutsal bir meslek olarak nitelendirilen Öğretmenlik elbette öğrenciler ve sevdikleri tarafından kutlanması gereken bir gün. Ayrıca onların yaptıklarını sadece bir gün değil tüm ömrümüz boyunca hatırlayacağız. Öğretmenler gününde öğretmeninize ne hediye etmeniz güzel olur gelin bu yazımızda inceleyelim.

Çiçek: Genel olarak öğretmenler gününde bir buket çiçek vermek yapılacak klasik jestlerden birisidir. Ancak çoğu öğretmen çiçeklerin koparılmasına karşı olduklarından onlara yenilebilir çiçek buketleri de verebilirsiniz.

Palto: Öğretmenler Gününde erkek öğretmenler için uygun olabilecek bir hediye olabilir. Klasik giyinmenin gerektiği memuriyette öğretmenler gününün sonbaharda olmasından dolayı bir güzel palto hediye edilebilir. Bu nazik bir hediyeyi tüm sınıf arkadaşlarınızla toplaşıp organize edebilirsiniz.

Çanta: Gerek erkek gerek kadın öğretmenler için vazgeçilmez meslek ekipmanlarından birisidir. Ancak çantayı erkek öğretmeniniz için almanız daha mantıklı olabilir. Öğretmenler Gününde Postacı çantası gibi bir çanta oldukça kullanışlı ve gerekli olabilir. Kadın öğretmenleri bundan ayrı tutmanızı neden söylüyoruz çünkü onların her zaman çantası hazırda vardır 😊

Pilot kalem: şık ve kullanışlı bir pilot kalem öğretmeniz için oldukça idealdir. Gerek yoklama gerekse sınav kağıtlarını okurken kullanacağı bir kalem öğretmenler gününde verilebilecek hediyelerden bir tanesidir.

Kravat: Erkek öğretmenler için kravat hediyesi de güzel olabilir. Giydiği takım elbisesi ve gömleğine göre kravat seçebilirsiniz. Sadece hafif desenleri olan kravat seçimi gayet makul olacaktır.

Parfüm: Memuriyetin getirdiği zorunluluklardan birisi de temiz olmaksa bu da kokulardan başlayabilir. Gerek kadın gerekse erkek öğretmenleriniz için seçebileceğiniz oldukça güzel, zararsız ve kalıcı parfümler alabilirsiniz.

Kupa: Öğretmenler odasında veya derse getireceği bir içeceği üstünde güzel yazıları veya resimler olan bir fincan kupası da oldukça kullanışlı olacaktır. Ders boyunca konuşmakta yorulan öğretmenin bir şeyler yudumlaması oldukça iyidir.

Sembolik Ödül: Sınıfça belirleyebileceğiniz sembolik bir Oscar ödülü materyalinin üzerine “Yılın En Tatlı Öğretmeni” gibi yazılar yazarak öğretmeninize taktim edebilirsiniz. Hatta bu ödülleri sınıfça belirleyip birkaç öğretmeninize farklı branşlarda verebilirsiniz.

Hediye Çeki: Eğer ki baya zorlandınız ve sınıfça bir birlik yapamadınız. O zaman en güzeli öğretmeninizin seveceğini düşündüğünüz bir mağazadan hediye çeki almanız en mantıklısı olabilir. Kendisi istediğini seçebilir böylelikle.

Tabi ki bu hediyelerin yanında bir öğretmeni oldukça memnun edecek şey ise onun derslerinde göstereceğiniz başarı ve disiplindir. Hiçbir öğretmen yoktur ki öğrencilerinden başarı ve sevgiden başka bir şey istesin. Siz yapacağınız gayreti gösterin ki o da size geri dönsün.

Başta baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm eğitici ve öğretici Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü Kutlarız.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here