Ekolojik ve ekonomik çiçek buketi de diyebileceğimiz yenilebilir çiçekler oldukça lezzetli ve şık hediyeliklerdir. Sevgiliye, anneye,babaya veya doğumgünü için arkadaşlarınıza verebilirsiniz.
Yenilebilir çiçekler birçok farklı malzemeden ve aromadan yapılabilir. Sevdiğiniz aromaları  veya meyve pürelerini kullanabilirsiniz. Ayrıca hediye vereceğiniz kişinin damak tadına göre de farklı tatları bir arada kullanabilirsiniz.
Gelin birkaç basit yöntemle yenilebilir çiçek nasıl yapılır öğrenelim. Burada tariflerden çok yapım teknikleri hakkında bilgiler vereceğim. Çünkü siz istediğiniz tarifi kullanabilirsiniz geresi şekil ve dizayn işi.


Jelibon ve Çikolatadan Yenilebilir Çiçek Yapımı

İşin en basit olanı jelibonlardan yapılandır. İsterseniz jelibonunuzu yani jelly şekerlerinizi kendiniz yapın veya sevdiğiniz aromayı hazır olarak alın. Bunları bir poşet içine koyun ve sıcak suya bırakın ve erimesini sağlayın. Ya da mikrodalgada eritin. Bir kısmını çiçek sapı yapacak şekilde saklayın. Yenilebilir çiçek için ister papatya ister gül gibi desen içeren pasta kalıpları edinin. Eriyen şekerinizi hafif katı kıvama gelince tezgâha yayın ve yavaşça donmasını bekleyin. Kıvam olduktan sonra bir oklava yardımıyla hamur gibi gerekli gördüğünüz kalınlığa kadar açın (pasta kaplarınızın boyutuna göre) daha sonra şekillerine göre parçalar çıkartın. Sakladığınız ve artan parçaları tekrar eritip tezgâha serin hafif katı olmaya başlarken bu parçayı da oklava ile açın. Hala kıvam alabilir şekildeyken yeterli uzunlukta şeritler kesin ve bu şeritleri silindirik şekiller alasıya kadar elinizle tezgâhta yuvarlayın. Böylece yenilebilir çiçeklerimizin saplarını da hazırlamış olduk. Bunları çiçeklerle yapıştırmak için hafif sıcak kaşık kullanabilirsiniz. Bunun için de sıcak suyun içine 2 3 kaşık atın ve sıra sıra çiçeklerin alt kısmı ile sapın ucunu ısıtın. Böylece birbirlerine yapışacaklardır. Sonra bir yapışmaz kâğıt veya istediğiniz bir desenle kağıtla buketimizi yapabiliriz. Tüm çiçekleri bunların içine koyun ve güzel bir notla sevdiğinize armağan edin. Bu yukarda bahsettiğimiz süreçlerin aynısını çikolata için de yapabilirsiniz.

Kek Yenilebilir Çiçek Yapımı ise jelibon ve çikolatadan oldukça farklı. Burada yapabileceğiniz yan profil kek kaplarında çiçek desenleri yapıp pişirmeniz, ya da bir kek kalıbından kalıplarla parçalar almanız olacaktır. Benim tavsiyem ise geniş bir kek kalıbından kalıplar yardımı ile pişmiş parçaları ayıklamanız daha iyi olacaktır. Çünkü pişme esnasında kekler kabarıp şekil bozulmalarına uğrayabilmektedir.

Kekler için saplar yapabilirsiniz ancak bunlar pek esnek olamayacağı için kırılabilirler. Yenilebilir çiçekler için kekten saksı da yapabilirsiniz. Bu saksının içine çikolata sosundan bir sos ya da krema koymanız da oldukça lezzetli olacaktır. Daha sonra desenli çiçeklerinizi bu saksının üzerine piramit yapar gibi üst üste koyun ve güzel bir yenilebilir çiçek yapın. Genel olarak yenilebilir çiçek buketlerini hediye olarak verebilirken, yenilebilir çiçek pasta ve kekleri güzel kutlamalarda şık gösterişli bir ürün olabilir.

Kıvamlı meyveli kremalarınızı krema sıkma torbalarında bir tepsiye çiçek desenleri şeklinde sıkabilir bunları dondurup istediğiniz keklerin üzerine yerleştirebilirsiniz. Ayrıca koyu kıvamlı kremanızı bir tepsiye ince bir şekilde yayıp az dondurabilirsiniz ve ondan alacağınız parçalar ile gül desenleri yapabilirsiniz.

Umarım ki bu tekniklerle güzel sürprizler hazırlayabilirsiniz. Eğer yenilebilir çiçek siparişi vermek isterseniz sitemizi ziyaret edebilirsiniz. En lezzetli yenilebilir hediyeler tatlımeyve.com’da.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here