Sevgiliye Güzel Sözler Nasıl Söylenir? diye düşünüyorsanız. Bu yazımız tam size göre. Bir ilişkide sevdiğinizi söylemezseniz su verilmeyen çiçek gibi aradaki sevgi ve saygı zamanla yitirilir. Bunun için arada bir birbirinizi güzel sözlerle şımartmanız oldukça güzel olacaktır.

1 YAPMACIK OLMAYIN

Ancak sözlerinizi söylerken çok da yapmacık olmayın. Sizin önceden kullanmadığınız bir ağızda söylediğiniz her sözcük ve cümle zaten anlamını yitirerek karşı tarafa gidecektir.

Önceden karıcım dediğinizde yazdığınız mesajda hatunum demeniz oldukça abest olacağı gibi kocacım diyorken kocişkom demek de absürt olacaktır. Yani güzel söz söylemek sözcükleri şirinleştirmekle değil ona karşı olan hislerinizi doğru şekilde göstermekle olur.

2- İLLE KAFİYELİ OLACAK DİYE KURAL YOK

İlle her söylediğiniz söz nazım, nesir, gazel gibi kafiyeli kafiyeli veya hece ölçüsüne göre düzenlenmiş olmasına da gerek yok. Bırakın o işi edebiyatçılar yapsın. Eğer varsa kabiliyetiniz yapın elbette ancak güzel sözleri bir arada kullandığınızda sevdiğiniz kişi zaten bunun içindeki anlamı fark edecektir ve vermek istediğinizi ona vereceksinizdir.

3- UYGUN BİR ZAMAN

Sevdiğiniz kişiye bu sözleri veya anlamlı konuşmalarınızı 7/24 yapmanızın hiçbir anlamı yok. Dendiği gibi bal yiyen baldan usanır. Ölçüsünü bilmek gerekir aşkın da. O sebepten belli zamanlar olduğunda veya özel hissettiğinizde bunları söyleyin. Tabi bir günaydın mesajı veya sabah uyanınca iki hoş söze de kimse gık demesin.

4-GÜZEL SÖZ SÖYLEMEK SANATTIR

Güzel söz söylemek gerçekten de sanattır. Her sanatta kişinin kendi sanatıdır. Bunu yaparken kendi tarzınızı ve özünüzü koruyarak yapın. Zaten aşkın gözü bir görür. Sizin hoşunuza giden onun da gidecektir.

5-BENZETMELER KULLANIN

Güzel söz söylemenin en iyi inceliklerinden birisi de benzetmeler yapmaktadır. Zaten geçmiş kültürümüzün de içinde barındırdığı kelime haznelerimizle güzel benzetmeler yapabilirsiniz. Güneşim, baharım, suyum gibi benzetmelerden yola çıkarak etkili cümleler kurabilirsiniz.

Bizden bazı örnekler;

Sevgi senin elindeki bir tohum. Sen sevdikçe büyüyen bir koruyum.

Senin bir dudağın beni ateş eder, bir dudağın tayfun.

Öyle bir sev ki bu aşığı, kıskansınlar bu arz-ı endamı.

Güle güzelsin desem yalan olur sen varken bu cihanda

Gün aymaz sen bana bakmadan, sen benim olmadan.

Baharıma nefes ol ki, ağaçların yaprakları gibi seni bekleyeyim.

Acı sensizlik benim için, senleyken mutluluk da öyle bir şey işte.

Bakmaya doyamamak da neymiş derdim taa ki seni göresiye kadar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here