Aklınıza ilk önce meyve dolu bir sepet gelebilir ancak bu kadar basit değil. Meyve Sepeti; çeşitli gıdalarla takviye edilmiş ve süslenmiş meyveli veya aromalı tatlılardan oluşan sepettir. Meyve sepetlerini yaparken birçok pasta sanatlarında kullanılan teknikler kullanılmaktadır.

Meyve sepetleri yapılırken taze meyve kullanmanız oldukça önemli. Ezilmiş veya çürümüş ürünlerle istediğiniz deseni vermek oldukça zordur. Aynı zamanda nahoş bir tat da verebilir. O sebepten kalitesine güvendiğiniz ürünleri kullanmaya özen gösterin.

Meyve sepetlerini hazırlarken kendi aromalarınızı da kullanabilirsiniz. Yapacağınız keklerin içlerine sevdiğiniz meyvenin püresinden katmanız istediğiniz tadı verecektir. Aynı zamanda hazır olan aroma vericileri de kullanabilirsiniz. Çilekli, ananaslı, kivili, portakallı, muzlu gibi birçok meyveyi kullanabilirsiniz. Yapacağınız kek sepetinin hamuruna bu ürünlerden püreler katın ve gerekli şekilleri vermek için süs verecek araçları kullanabilirsiniz.

Meyve sepetinizi aromalı jelibonlarla yapmak isterseniz eğer bu en kolay olanı. Çünkü jelibonu kendiniz de yapabilirsiniz veya hazır da alabilirsiniz. Daha sonra bunları sıcak su yardımı veya mikrodalga ile eritin ve yine dekor için gereken gereçleri kullanın. Bu gereçlerle isterseniz gül veya papatya şeklini verebilirsiniz. Yaptığınız desenli jelibonları bir kürdan yardımı ile kek kalıbının üzerine yerleştirerek bir papatya buketi şeklini verebilirsiniz.

Yine mikrodalga yardımıyla Çikolata sepetleri yapabilirsiniz. Çikolata sepeti için ister bitter ister sütlü istediğiniz çikolatayı eritin ve şekil verme kablarında desenlerinizi oluşturun, dondurun ve süslemek için kürdan ve kek kalıplarını kullanın.

Peki çikolatalı meyve sepeti nasıl yapılır? Bunun için yapmanız gereken meyvelerinizi temizleyip çikolatanızı eritmektir. Çileklerinizi bu çikolataya bandırın ve dolapta dondurun işte oldu. İsterseniz üzerine pasta kreması ile gözler ve ağızlar ekleyebilirsiniz.

Taptaze neşeli yaz meyveleri

Gerçekten sadece meyve sepeti değil bu taktikler ile pastanızı daha ihtişamlı gösterebilirsiniz. Meyve sepeti denince sadece aklınıza meyveler doğranmış sepete konmuş bir şey gelmesin. Çünkü ister hamurunda isterse malzemesinde kullanacağınız meyveler ile meyve sepetlerini meyvelere benzemeyen birçok esere çevirebilirsiniz. Sevgiliniz için kalp desenli veya özür dilemek için üzgün suratlı bir pasta veya anneler-babalar günü için yazılı pastalarda bu meyveler oldukça işe yaramaktadır.

Sadece özel günlerde bu meyve sepetlerini kullanmakla kalmayıp hassas hastalıkları olan sevdiklerinize de bunları sunabilirsiniz. Bazı insanlar diyabetten dolayı aşırı şekerli gıdalar tüketemezken bazıları da vegan beslenme alışkanlığı veya zorunluğundan dolayı hayvansal gıdalar tüketemez. O zaman meyvelerden hazırlanan güzel meyve sepetlerini onlara sunabilirsiniz oldukça besleyici sağlıklı ve şık sepetler hazırlamak işte bu kadar kolay. Eğer zamanınız yok ve aceleniz var ise sitemizden de meyve sepeti siparişi verebilirsiniz. Hemen şimdi meyve sepeti gönder.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here