İş hayatındaki başarılar sadece bireysel bağları güçlendirmekle kalmıyor aynı zamanda şirketler de birbirleri ile bağlantılar kuruyor. Böyle bağlantılar anlaşmalar veya hediyelerle oldukça etkili bir süreç takip etmekte.
Kurumsal iş hediyesi önerilerimiz için yazdığımı bu yazımızda size bazı yapılması gereken kurumsal hediye ve etkinlik gönderileri hakkında bazı önerilerimiz olacak. Kurumsallığın getirdiği şartların bazen bireysel bazen ise grup olarak yapıldığı kutlama,eğlence,terfi gibi birçok farklılıklara sahip olduğunu belirtmeliyiz.

*Kurumsal hediyeler | Tebrik; herkesin bildiği gibi iş dünyasının da belli başlı ödül törenleri olmakta ve muazzam katılımcılar bu kurumsal organizasyonlarda yer almaktadır. Ödül törenlerinde sergilenen başarılar daha sonra tebrik etme etkinliklerine dönüşebilir. Böyle zamanlarda kurumsal hediye olarak çiçekler, şık kalemler, iş adamları için kravatlar taktim edilebilir. Kurumsal bağlar, iş dünyasındaki gelişim için oldukça önemlidir.

*Kurumsal hediye | Geçmiş olsun; sektörünüzde tanıdığınız veya iş dünyasındaki resmi tanıdıklarınız için de kurumsal hediyeler yollayabilirsiniz. Bir hastalık sonucu geçirilen ameliyatlar, kazalar, doğal afet mağduriyeti, yakınlarını kaybetme gibi zor günlerde onların yanında olduğunuzu gösterecek maddi manevi hediyeler yollayabilirsiniz.

*Kurumsal hediye | Açılış; iş birliğinizin olduğu firmaların yeni açacakları mağaza veya şubesi için çiçekler, meyve sepetleri, bazı kullanışlı gereçler yollaya da bilirsiniz. Bazı firmalar açılış organizasyonlarında kendi firmalarını da tanıtacak türde hediyeler göndermektedir.

*Kurumsal hediye | Terfi: bir şubenizin yeni müdürüne, genel müdürüne veya farklı departmanlardaki büyük değişimlere de CEO veya takım arkadaşları tarafından yeni görevinde kullanabileceği hediyeler de gönderilebilmektedir. Bu hediye yeni pozisyon için sıcak bir başlangıç sağlayabilir.

*Kurumsal hediye | İkramiye: başarıyı ödüllendirmenin en kurumsal ve yaygın yolu çalışanlara ikramiye vermektir. İkramiyeler kurumsallık temel taşlarından birisi olarak görünmektedir

*Kurumsal hediye / Tatil; genelde yurt dışındaki firmalarda görünse de ülkemizde de yayılmaya başlayan başarı odağını arttırma motivasyonu olarak çalışanlara belli dönemlerde elde ettikleri başarılar için tatiller verilmektedir. Bu büyük bir kurumsallık kazanıldığını gösteren kurumsal davranışlardan birisidir.

*Kurumsal hediye | Etkinlik; artık ajanslar ve büyük şirketler çalışanlarına hediye olarak piknik, paintball, partiler gibi etkinlikler de sunmaktadır. Böyle etkinliklerle çalışanlar arası bağın arttığı ve şirket performansını yükselttiği gözlemlenmiştir.

Yukarıda bahsedilen gerek kurum içi gerek kurum dışı tebrikler-dilekler yapılması gerçekten iş dünyasındaki varlığı ve otoriteyi oldukça etkileyen önerilerdir. Yazımızdaki görüş ve önerilerin büyük bir kısmı iş dünyasında yapılan anketler neticesinde ortaya konulmuş gerçeklerdir.

Balık Beslendikçe Büyük, Büyüdükçe Kar Artar…..

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here