Kendi sağlığımız ve çocuklarımızın sağlığı için katkı maddesi daha az veya organik ürünler aramaktayız. Ancak her zaman bu derece saf ve güvenilir ürünler bulmak kolay değildir. Eğer kendi meyveli yoğurdunuzu yapmak istiyorsanız. Bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yoğurt Nasıl Yapılır?

Öncelikle alacağınız çiğ sütü kaynatarak pişirin ve yoğurt mayası ile mayalayın. Böylece evinizde kendiniz bir yoğurt yapabilirsiniz. Yine sağlığınız için yoğurdun dinlenme ve oluşma aşamasında çömlek ve tahta gibi sağlıklı materyaller kullanmanız daha iyi olur. Plastikten olabildiğince kaçının.

Yoğurt hazır olduktan sonra meyveli yoğurdumuzu yapabiliriz. Kendiniz için bir diyet ürünü hazırlamak istiyorsanız bal kullanmayabilirsiniz. Ancak çocuklarınız için yoğurdunuza bal katarak başlamanız güzel olur. Daha sonra bir mutfak robotu yardımıyla (veya havanda bile ezebilirsiniz) meyvelerinizin sıvı bir püre haline gelesiye kadar kullanın. Bu karışımı yoğurdunuza ekleyin ve bir süre bekleyin. Bu özümleme için gereklidir.

Peki ne tür meyveler kullanmalı?

Bu ağız tadınıza göre değişebilir. Çilek, muz, kivi, nar, kavun, karpuz, vişne, böğürtlen, dut başlıca sayabileceklerimizden. Oran olarak istediğiniz miktarda meyveyi atabilirsiniz hatta bunları karıştırabilirsiniz de. Dediğimiz gibi bir tür zevk meselesi.

Ayrıca bu karışımlarınızın içine yulaf taneleri de ekleyerek ara öğün yapabilirsiniz. Bilindiği gibi yoğurt tok tutan bir besin kaynağı. Bu sayede diyet için de faydalı olacaktır.

Yaptığınız karışımlar gerçekten iyi özümlenmiş bir kıvamdaysa kek kalıpları yardımı ile dondurarak dondurma bile yapabilirsiniz. Böylece kalsiyum eksikliği çeken çocuklarınız için de güzel bir abur cubur yapmış olursunuz. Ve tamamen el yapımı ve sağlıklı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here