Bir hediye alırken veya bir hediye verirken gerçekten de anlamına bakıyoruz. Ne zaman verildiğinden neden verildiğine kadar anlamları değişse de hediyelerin bir amacı vardır; Mutluluk.

Gerçekten mutluluk verici hediyeler için hediyenizin bir anlam işaret ediyor olması büyük önem taşıyor. İşte “en anlamlı hediyeler” başlıklı bu yazımızda birisine hediye verirken nasıl bir anlam yükleriz bunlar üzerine odaklanacağız. Fazla lafı uzatmadan madde madde ilerleyelim istiyorum.

Birinci sırada elbette ki aileden başlamak mantıklı olacaktır. Lakin biliyoruz ki pek fazla anne ve babamıza veya kardeşlerimize durdur yere hediye almayıp anneler günü ve babalar günü gibi günleri bekleriz. Bunların da anlamı o güne hitabet etmektedir. Peki diğer günlere ne oluyor. Tamam doğum günleri de bir nebze hatırladığımızı gösteriyoruz ancak emin olalım ki ve yapılan bazı araştırmalar ve anketler şunu göstermiş ki kişiler kendilerine özel günler de alınan hediyelere diğer, periyodik özel günlerinkine (doğum günü,yıl dönümü vs) oranla daha fazla hayranlık besliyorlar. Zaten bir anlam içerecek şekilde birisine hediye vereceksek bunun sıradan bir günde olması daha mantıklı değil mi? bu direkt sizin o kişiyi veya o kişinin sizi düşündüğünü göstermekte.

İşte anlamlı bir gün oluşturmak istiyorsanız annenize bir mutfak gereci de alabilirsiniz bir küpe de alabilirsiniz. İnanın onun işlerini mutfakta daha da kolaylaştıracak bir aparat bile anneleri mutlu etmeye yetecektir. Babalarımız için de çalıştığı işin gereksinimlerinden olabilecek ancak kendisinin farkında olmayan bir hediye verebilirsiniz. Genelde genç jenerasyonun teknolojik bilgisi bu konularda oldukça iyi. Hatta anne ve babanıza akıllı telefonları öğretmeniz bile bir hediye niteliğindedir. Onlara bu konuda yardımcı olursanız onlar için çok daha anlamlı olacaklardır. Hem teknolojiden geri kalmazlar hem de kendilerini daha iyi hissederler. Zaten her hediye para ile biçilebilecek şeyler olamaz. Bazen durduk yere verilen bir öpücük bile onlar için yeterlidir.

Peki sevgiliniz için anlamlı bir hediyeyi nasıl ayarlarsınız. Bunların büyük bir kısmı maliyetli olsa da yeteneklerinize göre değişen hediyeler de elbette bulunmaktadır.  Mesela sevgilinizle bir tatil planı ayarlamak bence en anlamlı hediye türü olacaktır. Neden? Çünkü beraber paylaşılan farklı şehirdeki bir plan hep size o zamanı hatırlatacaktır. Zaten anılardan daha anlamlı ve kıymetli hediye nedir ki? O sebepten her sene olmasa da belli zamanlarda sevgilinizle beraber yapabileceğiniz, sırf yıl dönümü, sevgililer günü gibi zamanlara getirmeyeceğiniz bazı özel günler oluşturabilirsiniz. Az önceki örnek belki erkekler için geçerliydi. Peki kadınlar siz ne yapmalısını? El beceriniz varsa ona hazırlayacağınız özel bir akşam yemeği masası da anlamlı bir hediye olmaz mı? Bal gibi olur! Erkeğin kalbine giden yol karnından geçer. Gerçekten de şu sözü okuyup şöyle bir düşününce erkek ve iştahı. Onu doyurunca ne kadar mutlu oluyorlar değil mi? Eee o zaman güzel bir akşam yemeği ama hakikatten de özel bir masa, Sen ve O. Başbaşa dert ve tasanın konuşulmadığı sıradan bir akşamda yapılan bu masa sizce de anlamlı bir hediye değil mi?

Ya da el yeteneğiniz var. Onun bir resmini çizmeniz. İlle tablo olacak hali yok kara kalem bile kafi. Ya da söz yeteneğiniz güçlü onun bir şiir yazın.

Sözün kısa en anlamlı hediye sizin içine en fazla anlamı yüklediğiniz hediyedir. Birisinin size vereceği bir hediye o kişinin sizi gerçekten düşündüğünü hissettiğinizde daha çok anlam kazanır. Yetenekleriniz ve düşüncelerinizin birleştiği yerde sevgi ve mutluluk da güç kazanır.

Teşekkürler….

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here