Baby Shower ya da Hoş Geldin Bebek etkinliğini Nasıl yaparım diye soranlardansanız bu yazı tam size göre olacak.

Gerçekten anne adayların önemli günlerinden biri haline gelen baby shower için hem misafirlerin hem de ev sahibinin yapması gerekenler var.

  • Baby Shower Süslemeleri

Ev sahibi olarak gerçekten güzel bir ev süslemeniz gerekir. Çünkü çocuğunuzun doğum günü gibi her sene kutlayabileceğiniz bir durum değil. O sebepten cinsiyetine göre balonlar ve renkli kağıttan süsler kullanabilirsiniz.

  • İkramlar

Tabiki de süslemelerden sonra bir baby shower’ı baby shower yapan onun masasıdır. İkramlarıdır. Gelen misafirleri güzel ağırlamak onlara lezzetli yiyecekler sunmak oldukça önemlidir. Buradaki yemekleri seçerken dikkat edilmeli. Birbiri ile karıştırılmayacak yemekleri menüden uzak tutmalısınız. Ayrıca içeceklere de dikkat etmelisiniz. Hamileliğinize zarar verebilecek gıdalardan da uzak durulmalısınız. Bir yemek firması ile anlaşacaksanız da gerçekten gıdaların yapımına ve kalitesine göre bir şirket seçin. Kendi anımdan biliyorum katıldığım bir baby shower da ben dahil birçok kişi zehirlenmiştir. Yani misafirlerinizin aklında güzel ve akılda kalıcı bir kutlama olması için yemeklere dikkat.

  • Anne Hediyesi

Gelen konuklarınıza baby shower için hazırlanan hediyeliklerden vermeniz gerekir. Bu bir dolap mıknatısı, şişe açacağı, çikolata kutusu, meyve sepeti, baby shower sepeti gibi ürünler verebilirsiniz. Ya da kendi elinizde yapacağınız elişi hediyelerden de verebilirsiniz. Bunun için İstanbul’da Eminönün’de birçok hediyelik alan bulunmaktadır. Buralara giderek daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz. Minik ayıcıklar da olabilir.

 

  • Baby Showe Annesi

Bir baby shower annesi bebeğin cinsiyetine göre bir renktte rahat bir elbise giyer. Nasıl düğünün gelini odak noktasıysa baby showerın gelini de annedir. O sebepten ona yakışacak şekilde giyinmeniz güzel olacak. Sonuçta daha birçok fotoğraf çekilip çocuğunuza bu fotoğrafları ve videoları göstereceksiniz. “ne kadar güzelsin anne” bu lafı duymanın heyecanını geleceğe saklayın.

 

  • Etkinlikler

Kendi katıldığım baby showerdan biliyorum ki hakikaten parti havasındaydı ve çok eğlenmiştik. Çünkü içinde oyunlar da oynamıştık. Bizim oynadığımız oyunlardan birkaçını siz de partinizde düzenleyebilirsiniz. Bu oyunlarda anne adayını dikkate alarak hareket etmenizde fayda var. İlki telefon uygulaması da olan bil bakalım. Kişi başının üstüne koyduğu telefonunda yazan kelimeyi tahmin etmeye çalışıyor. Bilince öne eğilip yenisi geliyor. Bilemez veya pas için geri eğiliyor. İkinci oyun ise karaoke idi ve oldukça eğlenceliydi. Üçüncüsü bu oyun çift için. Sırt sırta vererek evet hayır cevaplarını birbirlerine bakmadan cevaplıyor. Soracağınız soruları siz belirleyebilirsiniz ancak bizde anne adayı birçok soru hazırlamış ve sormuştu.

  • Söyleşiler ve İsim Açıklama

Herkes sanki anı defteri yazarcasına anne adayına güzel dileklerini veya bir anısını anlatıyor. Sıra sıra herkes anne adayını mutlu edecek şekilde konuşuyor. Bu güzel bir sohbet havası da yaratıyor gerçekten.

  • Hediyeleri Açma

Sıra anne adayımızın hediyeleri sıra sıra açma kısmına geldik. Tabi bu hediye işini yapabilmek için öncesinde de bir cinsiyet partisi düzenlenmiş olması lazım ya da bebeğin cinsiyetini bilmemiz gerekir. Aksi taktirde yanlış hediyeler almış olabilirsiniz.

  • Fotoğraf Çekimleri

Bu faslı isterseniz tüm program boyunca ara ara yaparak zamanı daha iyi kullanabilirsiniz ya da son aşama olarak saklayabilir toplu bir fotoğrafla tüm işi halledebilirsiniz.

Tabi ki siz nasıl kutlamanız gerektiğini en iyi şekilde bilirsiniz. Ancak biz bu yazımızda size yardımcı olabilecek bazı tüyolar verdik. Umarım ki hoşunuza gitmiştir.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here